8 Weekse MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) training

Het is een ervaringsgerichte training waarbij je oefent, ervaart en leert. De training bestaat uit acht sessies van 2,5 uur en na de 6e sessie is er een stilte-dag.

De training beslaat acht weken: een periode die goed te overzien is en het is bewezen dat een dergelijke oefenperiode lang genoeg is voor blijvende effecten.

Tijdens de sessies worden mindfulnessoefeningen gedaan en er komen op een praktische manier theoretische aspecten aan bod. Thuis oefenen maakt een belangrijk onderdeel van de training uit; het is van belang hiervoor tijdens de training dagelijks 45 minuten te reserveren.

Mindfulnessoefeningen

De mindfulnessoefeningen zijn op oosterse benaderingen, zoals meditatie en yoga gebaseerd. Zo maken zitmeditatie, een liggende aandachtsoefening en mindful bewegen deel uit van het programma. Ook is er ruimte voor het bespreken van de ervaringen. Immers, door nauwkeurig naar je ervaringen te kijken wordt de opmerkzaamheid gescherpt en kunnen er inzichten ontstaan.

Iedere sessie heeft een eigen thema, zoals: de automatische piloot herkennen, een andere basishouding, stress en stressreacties bewust beantwoorden, grenzen leren kennen, gedachten zijn geen feiten en communicatie met aandacht. En in de training kijk je hoe je goed voor jezelf kunt zorgen, ook na afloop.Volgende training

Op woensdag 23 september van 19.15 tot 21.45 uur bij Yogastudio Soest zal de volgende training plaats vinden.

Voor meer informatie over deze training of stiltdag bel me gerust voor overleg.

"Besef dat multitasken betekent dat je nooit volledig aanwezig kunt zijn voor één ding. Doe één ding tegelijk en besteed daar alle aandacht aan. Oefen je in monotasken!"